|Soalan Lazim | Peta Laman | Maklumbalas | Direktori|

 Melayu | Inggeris | LOG MASUK |

Bayaran Balik Pinjaman KPM
Bayaran balik bayaran KPM melalui MEPS dan FPX
Sila Klik Untuk Ke Laman Web MASTIC
Senarai Nama Peminjam Tegar Pinjaman Pelajaran Kementerian Pendidikan Malaysia
ePembelajaran Sektor Awam - Klik Untuk Keterangan Lanjut
Kursus i-Think Dalam Talian - Klik Untuk Keterangan Lanjut
Permohonan Untuk Mengisi Permohonan Untuk Mengisi Perjawatan Pegawai SI Partners+ Dan SISC+ Di Pejabat Pendidikan Daerah (PPD)
Pelaksanaan Profil Baharu Bandwidth 1BestariNet Di Sekolah-Sekolah 4G Di Seluruh Semenanjung, Sabah Dan W.P. Labuan KPM Oleh Syarikat YTL Communications Sdn Bhd
Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera,
 
Tuan,

Sukacita dimaklumkan bahawa Bahagian Pengurusan Sumber Manusia (BPSM), telah menerima jemputan daripada Kerajaan Negeri Melaka yang akan menjadi tuan rumah kepada PERSIDANGAN ASIA URBAN YOUTH ASSEMBLY (AUYA) seperti butiran berikut:
            Tarikh            :           25 - 28 Mac 2017
            Tempat          :          Hotel Hatten, Melaka
Untuk makluman, persidangan yang bertemakan “Youth Role Towards New Urban Agenda – Taking Action for Innovative, Socially Minded, Green Cities” ini akan dirasmikan oleh YAB Datuk Seri Utama Dr. Ahmad Zahid bin Hamidi, Timbalan Perdana Menteri Malaysia dan Majlis Penutup akan disempurnakan oleh YB Menteri Belia dan Sukan.  
Sehubungan itu, pegawai yang berminat boleh membuat permohonan dengan mendaftar di msdesk.mbmb.gov.my/twincities pada atau sebelum 17 Mac 2017. Yuran pendaftaran dan tuntutan perjalanan adalah di bawah tanggungan Jabatan masing-masing. Pegawai yang berminat adalah dijemput untuk membuat permohonan penyertaan dan mengemukakan sesalinan melalui alamat emel kepada Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. atau faks 03-8884 7925 untuk tujuan rekod.
Bersama-sama ini disertakan salinan jemputan program, mengenai persidangan yang ditawarkan seperti di lampiran. Tuan boleh menghubungi Encik Danial Abdillah bin Suhaimi di talian 03-8884 7943 sekiranya memerlukan penjelasan lanjut. Kerjasama dan perhatian YBhg. Datuk/Dato’/tuan/puan dalam perkara ini diucapkan ribuan terima kasih.
Sekian.