Objektif Kursus:

Kursus ini ialah untuk memberi pengetahuan tentang Mesyuarat Jawatankuasa Anti Rasuah


OBJEKTIF:
PENDIDIKAN PENCEGAHAN RASUAH ini bertujuan menjelaskan peranan dan fungsi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)  kepada golongan pendidik dan wargakerja Jabatan Pendidikan Negeri Melaka seterusnya memperbaiki persepsi masyarakat terhadap SPRM.

Enrollment Key kursus ini ialah sprmmelaka


Objektif utama kursus adalah untuk memberi kefahaman tentang polisi dan inisiatif Yang Berhormat Menteri Pendididkan untuk dilaksanakan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia bagi tahun 2019.


Kursus ini juga memberi ruang untuk membincangkan hal-hal yang berkaitan dengan pelaksanaan inisiatif-inisiatif tersebut dalam suasana yang tertib, berilmiah dan praktikal agar peserta kursus, sebagai pelaksana, dapat menghayati dan menjalankan tanggung-jawab sesuai dengan perubahan yang ingin dilakukan..


Semua pegawai di Jabatan Pendidikan Negeri Melaka, Pejabat Pendidikan Daerah, barisan pentadbir sekolah dan semua guru adalah diwajibkan untuk mengikuti kursus ini.


Fasilitator:

Datuk Cg Hj Abu Bakar Bin Sahari, Pengarah Pendidikan Negeri Melaka

Cg Abd Halim Bin Abd Malik, Pegawai Pendidikan Daerah Melaka Tengah

Cg Hj Abd Malek Bin Haron, Pegawai Pendidikan Daerah Alor Gajah

Cg Dr Azam Bin Ahmad, Pegawai Pendidikan Jasin


Objektif: Dengan perkongsian ini iaitu 12 Inisiatif KPM untuk Sekolah Menjelang 2019 memberikan informasi terkini kepada warga pendidikan dan semoga segala urusan dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahkan.

Kursus ini menjelaskan tentang konsep Pembelajaran Satu Gelung dan Dwi Gelung dan aplikasinya dalam pengurusan dan pembelajaran.